EHBO-Meijel eert haar jubilarissen

25, 45 en 50 jaar EHBO

EHBO-Meijel eert haar jubilarissen      

De EHBO-vereniging Meijel heeft onlangs in haar jaarvergadering 6 jubilarissen mogen huldigen.

25 jaar : Christina Vugs , Henk Rongen en Frans Mennen

25 Jaar: In 1999 startten Christina Vugs, Henk Rongen en Frans Mennen met de EHBO-Basiscursus, toen gegeven door Gonnie Gommans, dr. Van Meeteren en dr. Cammaert. In de 25 jaar die hierop volgen zet Christina zich in voor de Jeugd-EHBO op basisschool Den Doelhof en de EHBO-bode. Henk is bestuurslid en zorgt mede dat de materialen op orde zijn en ook op locatie brengt, daar waar onze EHBO-assistentie gevraagd wordt. Secretaris Frans geldt als een duizendpoot, met het agenderen van alle lessen, cursussen, vergaderingen. Hij maakt jaarverslagen, nieuwsbrieven en zorgt dat we op tijd zijn voor acties en subsidies. Kortom, een motor binnen de vereniging.

45 Jaar: Gonnie Gommans en Toon de Leeuw.

45 Jaar: Gonnie Gommans en Toon de Leeuw. Gonnie haalt in 1979 haar EHBO-diploma. Ze is sinds 1994 bij EHBO-Meijel, voorheen in Maasbree. Als EHBO-instructeur sinds 1996 geeft ze ook les aan onze vereniging. Vele onderscheidingen volgen, waaronder een bondsonderscheiding Zilver. Toon startte zijn EHBO-carrière in het bedrijfsleven als lid van de Bedrijfsbrandweer. In de EHBO-lessen was zijn kennis over grondstoffen vaak een interessante aanvulling. Ook Toon kreeg eerder een bondsonderscheiding Zilver.

50 Jaar: Erelid dhr. Wil Cammaert.

50 Jaar: Erelid dhr. Wil Cammaert. Meer dan 25 jaar had dokter Cammaert zijn huisartsenpraktijk in Meijel. Niet zo bekend was dat dokter Cammaert, lid vanaf 1974, heel actief was voor onze EHBO-vereniging. Hij gaf tal van EHBO-cursussen, was aanwezig bij examens, ook van de Jeugd-EHBO, was oproepbaar bij EHBO-oefeningen, was docent-arts bij thema-avonden en stond het EHBO-bestuur bij met raad en daad. Zijn lijst van onderscheidingen is te lang op te noemen; dat wij van de EHBO-vereniging hem zeer erkentelijk zijn mag duidelijk zijn.

De inzet en expertise van al deze jubilarissen wordt door de EHBO-vereniging Meijel enorm gewaardeerd.