Cursussen

Word jij ons nieuwe talent?

Door het jaar heen verzorgen wij verschillende cursussen voor jong en oud waarmee onze gemeenschap beetje bij beetje veiliger wordt. Tijdens de verschillende cursussen is er veel interactie met elkaar en er wordt veel in de praktijk geoefend. Ook over de kosten hoef je jezelf geen zorgen te maken. De kosten zullen vaak helemaal of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekering. Klik hier om te kijken wat jouw zorgverzekering vergoedt.

Nadat je een cursus basis-EHBO hebt voldaan kun je lid worden van onze vereniging! Als je eenmaal lid bent en je volgt de nodige herhalingslessen, wordt er automatisch gezorgd dat jouw EHBO-diploma up-to-date blijft en wordt verlengd zodat je geen kosten hebt aan herhalingscursussen.

Dit zijn onze cursussen:


Basis cursus EHBO:

De cursus is voor iedereen die wil helpen bij grote en kleine ongevallen met grote en kleine letsels. Op het werk, thuis of in het verkeer. Dus niet alleen grote of ernstige letsels zoals botbreuken of een reanimatie maar ook kleine letsels in en om het huis zoals een vuiltje in het oog of een vinger tussen de deur. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Na het voldoen aan de  exameneisen ben je in het bezit van het officiële EHBO-diploma en EHBO aan kinderen diploma (EHaK).

Tijd:                             +/- 20 uur  (8 lessen van 2,5 uur).

Kosten:                     €275,-  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de cursus geheel of gedeeltelijk betaalt). Word je hierna lid van onze vereniging dan krijg je €50,- retour.

Aanvang/ Einde: 30 September 2024 / 9 December 2024

Onderwerpen:      Reanimatie, bloedingen, botbreuken, ademhalingsproblemen (verslikken), bewusteloosheid, flauwvallen, rug- of nekletsel, verstuiking, brandwonden en kinderziekten.

Verder wordt er aandacht besteed aan omgaan met omstanders en emoties.

E.V.T,  bij lidmaatschap € 25,- per jaar


EHBO aan kinderen:

Eerste Hulp aan kinderen (EHaK) is een EHBO-cursus speciaal gericht op het verlenen van eerste hulp aan baby’s en kinderen. Men leert in de cursus hoe je hulp kan verlenen aan jonge slachtoffers van een ongeval. Bij een ongeluk waarbij kinderen betrokken zijn, is vaak een specifieke aanpak nodig.

Tijd:                             +/- 9 uur  (3 lessen van 2,5 uur en kleine voorbereiding thuis ).

Kosten Cursus:      €115,-  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de cursus geheel of gedeeltelijk betaalt).

Kosten Herhalingsles met pasje:     €27,50  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de herhalingscursus geheel of gedeeltelijk betaalt).

Kosten Herhalingsles zonder pasje:     €19,50  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de herhalingscursus geheel of gedeeltelijk betaalt).

Aanvang/ Einde: September december 2024

Onderwerpen:      Reanimatie, koortsstuipen, schaafwonden, hersenvliesontsteking, verslikken, flauwvallen, verstuiking, brandwonden en kinderziekten.

De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan de eerste hulp, kennis en vaardigheden van de gastouders en personeel werkzaam in de kinderopvang. Men moet in het bezit zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Het certificaat Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet daaraan.


Reanimatie:

Tijd:                             +/- 4 uur  (2 lessen van 2 uur).

Kosten:                     €55,-  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de cursus geheel of gedeeltelijk betaalt).

Kosten Herhalingsles:    €16,00  (het kan zijn dat jouw zorgverzekering de herhalingscursus geheel of gedeeltelijk betaalt).

Aanvang/ Einde:  26 Maart  en 9 April 2024

Onderwerpen:      Reanimatie, gebruik AED en alarmeren

Cursisten leren hoe ze moeten handelen bij een slachtoffer met ‘hartstilstand’ (=hartritmestoornis). Het gebruik van de AED is een onderdeel van deze opleiding. Na deze cursus kan men zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu.


Lijkt het jou nu ook leuk om een cursus te volgen?