Een ongeval! Wat kan ík doen? Nieuwe EHBO-cursus van start

Nieuwe EHBO-cursus van start in Meijel.

Op ieder mens rust de plicht om naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Tijdens de cursus EHBO leer je wat je moet doen, maar ook wat je moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en een docent Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden lotus-slachtoffers ingeschakeld.  Een ‘Lotus’ is ervaren in het grimeren en acteren van letsels en verwondingen.

De cursist leert in deze cursus hoe hij/zij hulp kan verlenen aan een slachtoffer -al dan niet in afwachting van professionele hulp- op een wijze die aansluit bij professionele hulpverlening. Wat zijn de vijf belangrijke punten bij het verlenen van ‘Eerste Hulp’. Wat doe je bij bewusteloosheid en hoe moet je reanimeren? Wat te doen bij een ernstige bloeding, brandwond of een botbreuk?  Hoe kan ik het beste een verband aanleggen en welk verbandrolletje moet ik gebruiken.  De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

 

De cursus bestaat uit 8 lessen, een proefexamen en wordt afgesloten met een praktijk examen. Het examen wordt afgenomen door een examenteam van Het Oranje Kruis. Als je slaagt ben je in het bezit van het ‘Basis diploma EHBO’.

De cursus wordt gegeven in:

Gemeenschapshuis d´n Binger

Alexanderplein 2

5768 BE Meijel

 

De lessen zijn op een maandag of dinsdag van 19.30 t/m 22.00 uur. Op de eerste lesdag ontvang je een lesboek (Oranje Kruis), lesrooster met datums en lesonderwerpen. De eerste les is op maandag 30 september 2024 en het examen staat gepland op maandag 9 december 2024.

 

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp/EHBO-diploma ben je zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer je eerste hulp verleent.

 

Kosten voor de EHBO cursus (incl. lesboek en examen) zijn  € 275,00

Mogelijk betaalt jouw zorgverzekeraar mee aan de kosten van de cursus. Vraag dit zelf na bij je eigen zorgverzekeraar.

Wanneer je geslaagd bent voor deze EHBO cursus hopen wij dat je lid wordt bij onze EHBO-vereniging Meijel. Als dat zo is krijg je van de EHBO-vereniging € 50,00 van de € 275,00 retour.

 

Informatie en contact:

Secretariaat EHBO-Meijel

Frans Mennen

Katsberg 16  Meijel

06 4005 8299

info@ehbomeijel.nl