Buitenoefening 2019

Het seizoen is afgelopen week ten einde gekomen en zoals eerdere jaren is het dit jaar wederom afgesloten met een buitenoefening waar alles in de praktijk bekeken en geoefend kon worden. Dit jaar werd de buitenoefening gehouden bij de koeienboerderij van een van onze leden. Verschillende bedrijfsongevallen in en om de boerderij werden nagespeeld om zo de kennis te testen van onze leden. Want wat kan er allemaal gebeuren op een boerderij? Aangevallen door een wild varken, aanrijding met een voederwagen, in een spijker gaan staan of voor meeste leden de verassing van de avond: inademing van gassen bij het mixen van de mest waarbij nog steeds jaarlijks dodelijke slachtoffers vallen.

Om al deze situaties op de boerderij na te spelen maakten we gebruik van 12 lotussen, mensen die hun "Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers" behaald hebben. Dit maakte de situaties levensecht en wij zijn hen daarom ook heel dankbaar. Hieronder ziet u nog verschillende foto's, geknipt door Meijel24 waar je veel lotussen aan het werk kan zien.

Dit was de laatste bijspijker cursus en dus ook het einde van dit seizoen. In september zal er een nieuwe EHBO-cursus gegeven worden, de precieze datum zal spoedig bekend worden.