Start Basis-EHBO Cursus 2021

Cursus Eerst Hulp Bij Ongevallen (EHBO)

september 2021

De cursus zal ten alle tijden gegeven worden conform de corona regels.

Wat?

Op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Tijdens de cursus EHBO
leert u wat u moet doen, maar ook wat u moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en een docent Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotus-slachtoffers ingeschakeld. Een ‘Lotus’ is ervaren in het grimeren en acteren van letsels en verwondingen.

De cursist leert in deze cursus hoe hij/zij hulp kan verlenen aan een slachtoffer –al dan niet in afwachting van professionele hulp- op een wijze die aansluit bij professionele hulpverlening.

Wat zijn de vijf belangrijke punten bij het verlenen van “Eerste Hulp”. Wat doet u bij bewusteloosheid en hoe moet u reanimeren? Wat te doen bij een ernstige bloedingen, brandwond of een botbreuk?  Hoe kan ik het beste een verband aanleggen en welk verbandrolletje moet ik gebruiken. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp/EHBO-diploma bent u zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer u eerste hulp verleent. De cursus bestaat uit 8 lessen, een proefexamen en wordt afgesloten met een praktijk examen. Het examen wordt afgenomen door een
examenteam van Het Oranje Kruis. Als u slaagt bent u in het bezit van het ‘diploma basis EHBO’.

Waar?

De cursus wordt gegeven in:

Gemeenschapshuis d´n Binger

Alexanderplein 2

5768 BE Meijel

 

Wanneer?

De lessen zijn van 19:30 t/m 22.00 uur. Op de eerste lesdag ontvangt u een lesboek (Oranje Kruis), lesrooster met datums en lesonderwerpen. 

Les 1 – Dinsdag 21 september

Les 2 – Maandag 27 september

Les 3 – Dinsdag 5 oktober

Les 4 – Maandag 11 oktober

Les 5 – Dinsdag 19 oktober

Les 6 – Maandag 1 november

Les 7 – Maandag 8 november

Les 8 – Dinsdag 16 november

Oefenexamen – Maandag 22 november

Examen – Dinsdag 30 november

Kosten?

Kosten voor de EHBO cursus (incl. lesboek en examen) zijn € 200,00. Waarschijnlijk betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten van de cursus. Vraag dit zelf na bij uw eigen zorgverzekeraar.

Bent u enthousiast en wilt u een cursus volgen? Schrijf nu in!

Meld je nu aan!

Laatste nieuws

Meer lezen ->