Over Ons

Onze EHBO- vereniging

De EHBO-vereniging Meijel werd in 1942 opgericht. Er waren destijds ongeveer 14 Meijelse mannen en vrouwen die de EHBO-cursus hadden gevolgd. Samen richtten zij toen EHBO-Meijel op.

Nu, ruim 75 jaar later, is EHBO-Meijel nog steeds actief. Ongeveer 70 EHBO’ers zijn lid van de vereniging. Onze leden volgen herhalingslessen om vaardig te blijven en om hun EHBO-diploma geldig te houden. In deze herhalingslessen wordt vaak een Lotus ingezet om ongevallen en letsels zo realistisch mogelijk na te bootsen. Deze Lotussen, die ook lid zijn van EHBO-Meijel, hebben hiervoor een speciale opleiding, in grimeren en acteren, gevolgd.

Natuurlijk kun je bij EHBO-Meijel een EHBO-cursus volgen. Daarnaast geven we ook cursussen aan mensen die geen lid zijn van EHBO-Meijel. Dit kan een reanimatiecursus zijn of een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Voor beide cursussen verzorgen we ook de jaarlijkse herhaling. Verder is EHBO-Meijel al jaren betrokken bij de lessen en het examen van de  jeugd-EHBO op basisschool Den Doelhof.

Toch zullen de meesten ons kennen van de EHBO’ers die aanwezig zijn bij de vele evenementen in Meijel.  Jaarlijks zijn we bij ongeveer 20 evenementen aanwezig met een EHBO-post. Minimaal 2 leden van EHBO-Meijel staan dan klaar om bij een calamiteit hulp te verlenen op het gebied van de EHBO. Al onze leden dragen hieraan hun steentje bij.

Bij al deze EHBO-taken houden wij ons aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ook hebben wij een samenwerkingsverband als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting.