Start EHBO-Cursus 2019


Cursus Eerst Hulp Bij Ongevallen (EHBO)

september 2019

Wat?

Op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Tijdens de cursus EHBO
leert u wat u moet doen, maar ook wat u moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en een docent Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotus-slachtoffers ingeschakeld. Een ‘Lotus’ is ervaren in het grimeren en acteren van
letsels en verwondingen

De cursist leert in deze cursus hoe hij/zij hulp kan verlenen aan een slachtoffer –al dan niet in afwachting van professionele hulp- op een wijze die aansluit bij professionele hulpverlening. Wat zijn de vijf belangrijke punten bij het verlenen van “Eerste Hulp”. Wat doet u bij bewusteloosheid en hoe moet u reanimeren? Wat te doen bij een ernstige bloedingen, brandwond of een botbreuk?  Hoe kan ik het beste een verband aanleggen en welk verbandrolletje moet ik gebruiken. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van “het Oranje Kruis”.

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp/EHBO-diploma bent u zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer u eerste hulp verleent. De cursus bestaat uit 8 lessen, een proefexamen en word afgesloten met een praktijk examen. Het examen word afgenomen door een
examenteam van het Oranje kruis. Als u slaagt bent u in het bezit van het ‘Basis diploma EHBO’.

Waar?

De cursus word gegeven in:

Gemeenschapshuis d´n Binger

Alexanderplein 2

5768 BE Meijel

 

Wanneer?

De lessen zijn van  19.30 t/m 22.00 uur. Op de eerste lesdag ontvangt u een lesboek (Oranje Kruis), lesrooster met datums en lesonderwerpen. 

Maandag 30 september Dinsdag 5 november
Dinsdag 8 oktober Maandag 11 november
Maandag 21 oktober Dinsdag 19 november
Dinsdag 29 oktober Maandag 25 november
Proefexamen: Dinsdag 3 december
Examen Maandag 9 december

Kosten?

Kosten voor de EHBO cursus (incl. lesboek en examen) zijn  ± € 200,00. Waarschijnlijk betaald uw zorgverzekeraar mee aan de kosten van de cursus. Vraag dit zelf na bij je eigen zorgverzekeraar.

Bent u enthousiast en wilt u een cursus volgen? Schrijf je nu in!

Meld je nu aan!

 

Laatste nieuws

Meer lezen ->