Cursussen

 

 

Basis diploma EHBO              
Cursus voor iedereen die wil helpen bij ongevallen. Op het werk, thuis of in het verkeer. De opleiding is volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dus met reanimatieen EHBO aan kinderen. Geslaagden krijgen het officiële EHBO-diploma en kunnen lid worden van EHBO-Meijel.

alt alt

 

 

Reanimatie en AED (start doorlopend bij 8 aanmeldingen)

In 2 lessen van 2 uur leren de cursisten hoe ze moeten handelen bij een slachtoffer met ‘hart stilstand’ (=hart ritmestoornis). Het gebruik van de AED is een onderdeel van deze opleiding. Mensen die al een geldig reanimatiebewijs hebben, leren in één les het gebruik van de AED.

 

 

EHBO-bij kinderen (officieel certificaat voor gastouders) start bij 8 aanmeldingen

Bij 8 aanmeldingen wordt in overleg met de cursisten een aanvangsdatum gekozen. Deze cursus duurt 3 lessen van 2,5 uur.
Als u slaagt voor deze cursus krijgt een officieel certificaat. Vanaf 1 januari 2010 moeten gastouders in het bezit zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis.

alt

alt 

 

 

Lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer)

Ben je in het bezit van een EHBO-diploma, dan kun je een opleiding tot Lotus gaan volgen. Een Lotus speelt slachtoffer bij EHBO-lessen. Tijdens de opleiding leer hoe je moet grimeren en acteren. Je leert hoe je nep-wonden maakt met deeg, nep-bloed en allerlei andere hulpmiddeltjes, en hoe een slachtoffer reageert bij bepaalde ongevallen of ziektes.
Als Lotus kun je trouwens een leuk zakcentje bij verdienen door ook bij de BHV-lessen in het bedrijfsleven Lotus te spelen.
EHBO-Meijel geeft zelf niet de Lotus-opleiding maar vergoed wel alle kosten. Belangstelling: neem contact op met ons.

 

KLIK HIER VOOR CONTACT

 

 

alt